ЦСМП Кърджали
Център за спешна медицинска помощ

Отличия по здравни грижи

С най-високото – статуетка и грамота е Венета Димитрова, медицинска сестра от филиала на спешната помощ в Кирково, с грамоти са Мария Граменова, медицинска сестра по съдебна медицина в кърджалийската многопрофилна болница и Азизе Мехмед, старша сестра в психодиспансера.

 

Най-високото отличие – статуетка и грамота в Международния ден на сестринството получи медицинската сестра Венета Димитрова от филиала на Центъра за спешна помощ в Кирково. Тя е сред петте професионалисти по здравни грижи с такава награда в страната, другите отличени са от София, Пловдив, Русе. Димитрова, заедно Мария Граменова, медицинска сестра по съдебна медицина в кърджалийската многопрофилна болница и Азизе Мехмед, секретар на организацията по здравни грижи и старша сестра в психодиспансера бяха предложени за награди на Регионален съвет в Кърджали. 

 

Структурата се състои от 22 души. Всяка година, два месеца преди Международния ден на сестринството тя предлага най-добрите професионалисти по здравни грижи за отличия. И Мехмед, и Граменова са с грамоти.


Комисия на централно ниво, сформирана от Управителния съвет на Асоциацията взима решенията. В мотивите за издигане на Димитрова са висок професионализъм, добра работа в екип, добро отношение към колегите и пациентите, научна работа, участие в събития на колегията. Предложението за номинацията й е придружено от характеристика от директора на здравната структура и мотивационно писмо от председателя на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Освен че е празник, 12 май е ден, в който се отличават най-заслужилите специалисти по здравни грижи.


Горди сме, че това е третият наш колега, получил това най-високо отличие от 2005 година насам, каза председателят на Асоциацията на областно ниво Росица Генчева. Структурата ни е на първо място в страната, с най-много номинации и така е почти всяка година.

Отличия по здравни грижи - Изображение 1